Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój jabłecznik domowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
mąka 450 g
margaryna 250 g
żółtko jajek 4
cukier 200 g
śmietana 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kasza manna 1 łyżeczka
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Mój jabłecznik domowy

Jabłka obrane skropić sokiem z cytryny i pokroić na małe kawałeczki , a potem podsmażamy je z łyżką cukru dodają troszkę wody i troszkę cynamonu. Przygotować ciasto według składników i ciasto podzielić na 2 części jedną część rozwałkować i wylepić dno formy , ale zanim wylepimy musimy natłuścić i wsypać bułkę tartą , potem wykładamy jabłka i posypać kaszą manną , ewentualnie możemy na jabłka rozłożyć ubitą pianę z białek . Na koniec wykładamy drugą część ciasta na samą górę . Górę nakłuć widelcem i zapiekać 30 minut w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 09.03.2014 22:07
Fajny przepis, wypróbuję :)
kate.500 10.12.2011 13:42
moje ulubione ciasto
Olaa 04.11.2011 11:58
super
Justyna Jussstiii 29.10.2011 10:17
mniam
Justyna Jussstiii 29.10.2011 10:17
mniam
1j1o1l1a1 22.10.2011 20:28
smakowity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak