Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort naleśnikowy na słono

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

przecier pomidorowy 1 słoik
jajko 2 sztuki
mąka 15 dag
mleko 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat trochę
olej 1 łyżka
ser żóły 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: tort naleśnikowy na słono

jajka łyżkę oleju,make,mleko szczypte soli mieszamy by powstało ciasto nalesnikowe.Wylewamy je na rozgrzaną małą patelnię i smażymy nalesniki. żółty ser ścieramy przecier pomidorowy podgrzewamy i dodajemy zioła.W żaroodpornym naczyniu układamy: nalęśnik,smarujemy go sosem,posypujemy serem można także bazylią a na nim następny naleśnik aż do wyczerpania składników.Potrawę zapiekamy 5-10 min w temp 200 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 27.10.2011 19:10
super
ronald88 23.10.2011 09:28
wow super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak