Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulaszowy misz-masz

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszane mięso gulaszowe 75 dag
cebula 3 szt
kapusta kiszona 85 dag
ziemniaki 50 dag
mąka 2 łyżki
przecier pomidorowy 2 łyżki
margaryna 2 łyżki
natka pietruszki 3 gałązki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
cukier
sól
pieprz
kabanos 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Gulaszowy misz-masz

Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę,cebule posiekać.W brytfance stopić margarynę,wrzucić do niej mięso i smażyć na dużym ogniu od czasu do czasu mieszając,by mięso się nie przypaliło.Do mięsa wrzucić posiekane cebule i smażyć ok.4min.Doprawić solą i pieprzem,dodać przecier pomidorowy i chwilę smażyć.Mięso oprószyć mąką i stopniowo dosypywać tak by nie zrobiły się grudki,doprawić papryką,jeszcze chwilę smażyć,ale nie za długo,bo mięso zrobi się twarde.Podlać gulasz 250ml.wody,dodać listki laurowe przykryć i dusić ok.1i1/2godz.,kapustę osączyć z soku,kabanosy pokroić w plasterki,dodać wszystko do mięsa i dusić jeszcze godzinę.Ziemniaki obrać,pokroić na ćwiartki i dodać do gulaszu na 45min.przed końcem duszenia.Doprawić solą, pieprzem,papryką i szczyptą cukru.Potrawę posypać siekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak