Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidory ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 4 sztuki
ser feta 5 gram
szpinak mrożony 10 dag
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
ryż biały 1 szklanka
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pomidory ze szpinakiem

szpinak rozmroź odciśnij czosnek obierz i drobno posiekaj.Pomidory osusz a następnie odkrój im wierzchy i ostrożnie wyjmij nasiona.
na rozgrzanym masle zeszklij cebulę z czosnkiem dołóż szpinak i smaż 3-4 minuty.dopraw pieprzem,solą i gałką muszkatołową.Szpinak przestudź potem wymieszaj z fetą i ugotowanym ryżem.Nadzienie nakładaj do pomidorów i przykryj je odciętymi wierzchami.Zapiekaj 10 min w temp 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak