Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos francuski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
jabłko 1 szt
mały seler 1 szt
rodzynki 2 łyżki
bulion 1/2 szkl
olej 3 łyżki
wino czerwone 1/2 szkl
korniszony 5 drobno pokrojon

Przepis i sposób przygotowania na: Sos francuski

Cebulę pokroić w kostkę zeszklić na oleju,dodać drobno starty seler i jabłko,chwilę smażyć i dodać bulion i wino,wsypać korniszony oraz opłukane w ciepłej wodzie rodzynki.Wymieszać i gotować na małym ogniu ok.10min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak