Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka postna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 szt.
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
fasola 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka postna

Fasolę namoczyć w zimnej wodzie na noc. Następnego dnia fasolkę ugotować z dodatkiem podsmażonej na tłuszczu cebuli. Dodać koncentrat pomidorowy, łyzeczkę kucharka, sól, pieprz i słodką paprykę do smaku. Gotować do miękkości Można zrobić zasmażkę z mąki i tłuszczu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 28.11.2013 14:38
mi smakuje :-)
pestka 12.01.2013 11:40
fajna
fictor123 11.01.2013 06:00
pyszna
okrysia 01.08.2012 17:21
smaczne
matesko 02.11.2011 15:50
dobra prawie tak jak fasolka po bretońsku
Stenka 23.10.2011 09:49
Polecam jako jedno z dań wigilijnych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak