Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone z ryżem w sosie ponidorowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,25 kg
jajko 1 szt
koper Prymat do smaku
kucharek do smaku
pieprz do smaku
bulion warzywny 0,5 l
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,25 kg
smalec 2 łyżki
smietana 18% 1 szt
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: mielone z ryżem w sosie ponidorowym

mięso mielone łączymy z ryżem dodając 1 jajko, koper, pieprz, kucharek do smaku, formujemy kotleciki, obtaczamy bułce tartej smażymy na rozgrzanej patelni na rumiano do garnka wlewamy bulion gotujemy dodając koncentrat pomidorowy i gęstą śmietanę dodając kucharka pieprzu do smaku gdy sos jest już gotowy wkładamy do niego kotleciki i gotujemy razem 5 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 13.01.2012 13:49
Fajne
marcinek 13.01.2012 13:46
Fajne
marcinek 13.01.2012 13:46
Fajne
marcinek 13.01.2012 13:46
Fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak