Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

boczek nadziewanny

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowo-wieprzowe 0,25 kg
Czosnek suszony Prymat 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyzki
cebula 1 szt
pieprz do smaku
oliwa 1 łyżka
jajko 1 szt
woda o,25 l
bulion 1 szt
boczek 2 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: boczek nadziewanny

w boczku robimy otwór nożem po długości ,nacieramy boczek czosnkiem przyprawami i odstawiamy na godzinę połowę cebuli siekamy drobno i dodajemy do mięsa mielonego wraz z przyprawami kucharek pieprz dodając jajko, robiąc podobnie jak na kotlety mielone powstały w boczku otwór wypełniamy mięsem mielonym przyprawiony wkładamy do rękawa władamy również połowę cebuli kostkę bulionowa i podlewamy wodą wkładamy do piekarnika i pieczemy dwie godziny dwadzieścia minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna37 31.03.2012 16:02
smaczny
marcinek 15.03.2012 08:05
Ciekawe
marcinek 15.03.2012 08:05
Ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak