Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz po brazylijsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety 600 g
fasola 100 g
ketchup 2 łyżki
ser żółty 40 g
sok z cytryny do smaku
czosnek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz po brazylijsku

Opłukane i wyporcjowane filety osuszyć ,skropić sokiem z cytryny ,posypać przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 minut,fasolę opłukać,zalać wodą,zagotować i odstawić na 2 godziny,następnie ugotować w tej samej wodzie,odcedzić obłożyć filety,polać oliwą,posypać przyprawą i startym serem,skropić ketchupem i upiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 23.10.2011 14:31
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak