Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leszcz po żydowsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 600 g
tłuszcz do smażenia
włoszczyzna 1 pęczek bez kapusty
pieczarki 150 g
cebula 2 szt
mąka 3 łyżki
śmietana 1/2 szkl
żołty starty ser 50 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Leszcz po żydowsku

Oczyszczoną rybę pokroić na porcje,posypać przyprawami ,oprószyć mąką,usmażyć,wyjąć na talerz,warzywa i pieczarki oczyścić,opłukać ,drobno pokroić,podsmażyć,skropić wodą i dusić do miękkości ,następnie przetrzeć ,wymieszać ze śmietaną,doprawić ,zalać rybę ułożone w naczyniu,posypać startym serem i zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak