Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leszcz po krakowsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 800 g
włoszczyzna 1 pęczek bez kapusty
masło do smarowania formy
śmietana 1/2 szkl
jabłka 3 szt
chrzan tarty 35 dkg
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Leszcz po krakowsku

Rybę oczyścić ,wypatroszyć,opłukać i pokroić na porcje,włożyć do wywaru z warzyw,posolić i ugotować,następnie wyjąć i ułożyć w naczyniu wysmarowanym masłem,jabłka obrać,zetrzeć na tarce o dużych oczkach,wymieszać z chrzanem i śmietaną,doprawić,zalać rybę i chwilę poddusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak