Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kergulena po kapitańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 600 g[patroszona]
tłuszcz do smażenia
mąka 2 łyżki
cebula 4 szt
rodzynki 30 g
śmietana 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kergulena po kapitańsku

Rybę opłukać,osuszyć,posypać przyprawami,oprószyć mąką,włożyć na silnie rozgrzany tłuszcz i zrumienić z obu stron,cebulę obrać,opłukać,drobno pokroić,usmażyć ,nie rumieniąc,włożyć rybę,opłukane rodzynki i przyprawy,zalać śmietaną i dusić około 5 minut na małym ogniu,doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 08.01.2012 09:27
fajny pomysł
MAR3STA 08.01.2012 09:27
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak