Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuł a la szpinak

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 duży
masło 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
mleko 1 szklanka
Czosnek suszony Prymat 2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
sól - -
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
Koperek suszony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuł a la szpinak

Brokuł umyć, podzielić na mniejsze kawałki i ugotować do miękkości w lekko osolonej i osłodzonej wodzie. Gdy będą miękkie, odcedzić, przelać zimną wodą i rozgnieść. Z masła i mąki zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić ją mlekiem i gotować 5 min, stale mieszając, aż do uzyskania gładkiego sosu. Sos połączyć z brokułem, dodać czosnek, bazylię i koperek. Starannie wymieszać i podgrzać. Podawać z jajkiem sadzonym i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 30.05.2011 01:02
mniam
artur7 12.05.2011 09:14
pycha
marcia71 07.05.2011 03:15
bardzo fajny pomysł
agnieszka214 27.03.2011 09:29
smaczne
Bart 12.02.2011 21:52
nazwa potrafi zaciekawić...
szajba2 10.01.2011 15:05
ciekawe co jest gorsze brokuł a la szpinak czy szpinak a la brokuł?
Małgorzata106 04.12.2010 21:03
jak dla mnie super pyszne danie
Barbara55 22.08.2010 15:38
brokuł? - nie dziękuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak