Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp po cypryjsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 800 g
cebula 3 szt
pomidory 2 szt
papryka 1 strąk
woda 2 szkl
białko 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karp po cypryjsku

Cebulę i paprykę oczyścić ,opłukać razem z pomidorami,drobno pokroić,zalać wrzącą wodą ,ugotować i przetrzeć,karpia oczyścić,wypatroszyć ,pokroić na porcje ,włożyć do wywaru i ugotować,miękką rybę wyjąć na talerz,wywar wystudzić ,zakwasić,wymieszać z białkami i przyprawami,zagotować,ciągle mieszając trzepaczką,żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody,rozpuścić,wlać do wywaru,doprawić,następnie przecedzić,włożyć rybę i pozostawić do zastygnięcia,ułożyć na półmisku,polać galaretką i udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 21.10.2011 21:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak