Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa z soczewicy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 15 dag
papryka 1 szt
papryczka chili 2-3 szt
czosnek 2-3 ząbki
oliwa kilka łyżek
przecier pomidorowy 2 łyżki
bulion 1i 1/2 litra
śmietana kremowa 30% 200 ml
tabasco
pietruszka zielona
pieprz
sól
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa z soczewicy

Soczewicę gotujemy do miękkości w 1 i 1/2 l bulionu.
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojone warzywa- smażymy, a gdy będą gotowe dodajemy je do bulionu z soczewicą.
Dodajemy przecier pomidorowy i śmietankę, a także przyprawy.
Posypujemy natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwunia
sylwunia 23.01.2014 23:11
napewno zagości na moim stole.
Justa32 13.01.2013 16:10
smaczna
Ewelina38 15.07.2012 22:22
bardzo apetycznie wygląda ta zupka
Justyna37 18.04.2012 16:19
dobry
zuzanna_z 25.02.2012 12:55
pycha
Angelika10 17.12.2011 23:23
Musi byc pyszna.
zdzislawa2 27.10.2011 12:48
super
calliope 27.10.2011 09:48
pyszna zupka
MAR3STA 23.10.2011 22:50
rewelacyjna zupa
Natalia40 22.10.2011 20:15
mniam
artur7 22.10.2011 06:17
fajne
agnieszka137 21.10.2011 23:16
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak