Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paluchy z kruchego ciasta z perówką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 300 g
sól 1 szczypta
żółtko jajek 2 sztuki
drożdże 20 g
oliwa 50 ml
śmietana 1 łyżka
parówki 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: paluchy z kruchego ciasta z perówką

drożdże rozcieramy ze śmietaną, zostawiamy do wyrośnięcia, gdy wyrosną wszystkie składniki zagniatamy, wkładamy na godzinę do lodówki, następnie wałkujemy i zawijamy w ciasto parówki, tworząc paluchy,
paluchy układamy na blasze, delikatnie nacinamy, smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy aż się zesłocą w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agataw1990 06.07.2012 21:38
suepr pomysl
marcinek 24.11.2011 07:41
Mi też się podoba
iziona 22.10.2011 08:36
Fajny sposób na parówkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak