Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina duszona z cytryną

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna 1 szt
masło 150 g
mąka 1 łyżka
sok z cytryny 1 szkl
rosół 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
cielęcina bez kości 800 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina duszona z cytryną

Mięso opłukać,osuszyć i natrzeć cytryną,pozostawić na 1 godzinę,po tym czasie obrumienić ,na maśle,obtoczyć w mące,włożyć do rondla,podlać sokiem z cytryny i rosołem,oprószyć solą i pieprzem,dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 2-3 godzin,gotowe mięso pokroić w plastry,ułożyć na półmisku,polać sosem,podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak