Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabaczki zapiekane z bakłażanami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kabaczki 6 szt
szalotki 8 szt
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
pasta pomidorowa 3 łyżki
rosół 3/4 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
oliwki do dekoracji
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczki zapiekane z bakłażanami

Bakłażany obrać ze skórki i pokroić w plastry,w ten sposób pokroić kabaczki,szalotki posiekać,żaroodporny półmisek posmarować oliwą,ułożyć plastry bakłażanów ,oprószyć solą i pieprzem,posypać szalotkami i posiekanym czosnkiem,przykryć plasterkami kabaczków ,pastę pomidorową wymieszać z rosołem,przyprawić solą,cukrem i pieprzem,gotowym sosem zalać ułożone na półmisku warzywa,posypać tartą bułką,zapiec w piekarniku,potrawę podawać na gorąco lub na zimno udekorowaną oliwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 21.10.2011 19:04
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak