Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 40 dag
jajko 1 szt
sól
ziemniaki 1 kg
twaróg 30 dag
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie

Do mąki pszennej wsypać troszkę soli, wbić jajko i stopniowo wlewać wodę. Ciasto zagnieść, rozwałkować, wykrawać np. szklanką, krążki. Nadzienie: ziemniaki ugotować, przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa, wymieszać z serem. Cebulę drobniutko posiekać, podsmażyć na maśle, i wymieszać razem z masą ziemniaczaną. Doprawić solą i pieprzem. Farsz jest ostry. Nakładać na krążki, zlepiać. Ugotowane pierogi podawać, polane masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 08.03.2012 11:25
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak