Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarkowa zupa krem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 700 g
woda 2 l
cebula 1 sztuka
serek topiony pieczarkowy duży 1 sztuka
śmietana 100 g
masło do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Bulion grzybowy 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarkowa zupa krem

pieczarki dusimy na maśle z cebulą, po uduszeniu część pieczarek (mniej więcej 1/5) odkładamy, resztę zalewamy bulionem grzybowy, dodajemy serek topiony, mieszamy do rozpuszczenia, gdy całość się zagotuje dodajemy śmietanę, doprawiamy i miksujemy, następnie dodajemy resztę grzybów

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonkot 14.02.2012 15:12
ja też lubię :)
kasienka23 02.02.2012 12:33
uwielbiam
Grazyna0211 09.01.2012 19:40
lubimy zupę krem z pieczarek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak