Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadzienie chińskie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 20 dag
mielona wieprzowina 20 dag
imbier mielony 1 łyżeczka
sól
olej 1 łyżeczka
cebula 1 szt
sos sojowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Nadzienie chińskie

Cebulę, obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju, dodać mieloną wieprzowinę, sos sojowy , oprószyć imbirem, dodać sól i smażyć chwilkę na silnym ogniu, ciągle mieszając. Masę mięsną ostudzić i dokładnie wymieszać z obgotowanym szpinakiem. Nadzienie kłaść na ciasto, zlepić i ugotować. Pierogi podawać polane stopionym tłuszczem. Znakomite są odsmażane następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak