Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
jajko 2
mąka ziemniaczana 2/3 szklanki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie

Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie. Następnie ubijamy tłuczkiem na piure. ¼ części ziemniaków wyjmujemy i w to miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Wbijamy jeszcze jajka i mieszamy ciasto. Z wyrobionego ciasta formujemy kuleczki lekko je spłaszczając robiąc charakterystyczne wgłębienie. Kluski gotujemy w lekko osolonej wodzie około 5 minut. Podajemy polane sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 02.10.2012 10:23
uwielbiam je
Bernadeta1 23.09.2012 13:13
Bardzo apetyczne kluski nawet z dziurką
KasiaK90 20.08.2012 09:49
pyszne
Jodaj 16.07.2012 11:06
uwielbiam kluski śląskie :) mmm pyszniutkie
safcia 29.06.2012 21:38
pysznośni z sosikiem
caralajna 06.02.2012 08:23
ładne kształty
Małgosia6 18.11.2011 08:46
pycha
magical66 10.11.2011 21:34
uwielbiam z sosem
Jastinka 27.10.2011 12:57
świetne
rutynka 27.10.2011 08:59
uwielbiam!
Justyna Jussstiii 24.10.2011 09:33
super
Margo1 23.10.2011 12:48
bardzo je lubię , muszę koniecznie zrobić po niedzieli
Magdalena1110 23.10.2011 10:42
robię zawsze w niedzielę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak