Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata z czerwonej kapusty

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 szt
sól 1 łyżka
cukier 2 łyżki
Goździki całe Prymat 3 szt
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżka
nasiona kopru 1 szczypta
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata z czerwonej kapusty

Kapustę oczyścić i drobno poszatkować. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pora opłukać i pokroić w krążki. Wszystko razem wymieszać i włożyć do słoiczków. Ugotować wodę, dodać sól, cukier, goździki, i kwasek cytrynowy. Gorącą zalewą zalać kapustę w słoikach, zakręcić dokładnie i pasteryzować 20 minut. Przechowywać w chłodnym miejscu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak