Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta włoska kwaszona

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 5 kg
jabłka 2 kg
ogórki 1 kg
sól 10 dag
koperek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta włoska kwaszona

Oczyścić kapustę, wyciąć głąb i drobno poszatkować. Posolić i wymieszać.Jabłka obrać, umyć, pokroić w plastry. Ogórki obrać, umyć i drobno pokroić. Koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać razem, wkładać do garnka kamiennego i mocno ubijać. Na wierzch kapusty położyć talerz i obciążyć. Przykryć pokrywką. Po dwóch tygodniach kapustę przełożyć do słoików, ręką ubić mocno, pasteryzować 20 minut. Odstawić w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak