Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadzienie włoskie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biały ser 10 dag
móżdżku cielęcego 20 dag
pierś kurczaka 15 dag
tarty ementaker 5 dag
jajko 1 szt
sól
pieprz
gałka muszkatowa

Przepis i sposób przygotowania na: Nadzienie włoskie

Oczyścić kapustę, wyciąć głąb i drobno poszatkować. Posolić i wymieszać.Jabłka obrać, umyć, pokroić w plastry. Ogórki obrać, umyć i drobno pokroić. Koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać razem, wkładać do garnka kamiennego i mocno ubijać. Na wierzch kapusty położyć talerz i obciążyć. Przykryć pokrywką. Po dwóch tygodniach kapustę przełożyć do słoików, ręką ubić mocno, pasteryzować 20 minut. Odstawić w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak