Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z orzechów włoskich

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 350 g
orzechy włoskie 350 g
mąka 1/2 łyżki
mąka kukurydziana 1 łyżka
mleko w/g uznania
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
czekolada deserowa 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z orzechów włoskich

Żółtka ubić z cukrem,dodać zmielone orzechy i stopioną czekoladę,mąkę i mąkę kukurydzianą rozprowadzoną odrobiną mleka i proszek do pieczenia,ubijając wymieszać wszystkie składniki,następnie dodać białka ubite na pianę,wymieszać,gotowe ciasto wyłożyć do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i upiec w piekarniku,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 21.10.2011 17:41
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak