Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Palestyna

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak 1,5 szklanki
cukier puder 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masło roślinne 1,5 kostki
jaja 5 szt
kakao 5 łyżeczek
wódka 5 łyżeczek
woda 5 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Palestyna

Masło roślinne utrzeć z cukrem, pojedynczo wbijać żółtka i dalej ucierać. Następnie wlać wódkę, ciepłą wodę i wsypać kakao. Półtorej szklanki kremu odłożyć do przełożenia i dekoracji. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wsypać do masy. Białka ubić na sztywną pianę, włożyć do masy i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do małej tortownicy wysmarowanej tłuszczem i piec 45 minut. Ostudzone ciasto przekroić na pól, posmarować kremem, resztą kremu ozdobić wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak