Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
olej 5 łyżek
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
włoszczyzna suszona 2 łyżki
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 2 łyżeczki
karkówka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

1 kg mięsa bez kości (łopatka lub karkówka) pokroić w grubą kostkę. Dwie średnie cebule obrać i również pokroić w kostkę. Mięso podsmażyć na oleju, gdy nabierze złotego koloru dodać cebule i smażyć całość prze z10 min. Następnie dodać 1 łyżeczkę koncentratu pomidorowego, 2 łyżki włoszczyzny suszonej i 2 łyżeczki przyprawy do gulaszu Prymat. Dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę smażyć. Podlać przygotowanym z kostki rosołem warzywnym KUCHAREK. Gotować tak długo, aż mięso będzie miękkie. Gulasz zagęścić zawiesiną z mąki i wody. Podawać z ziemniakami, kluskami lub kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Basia14 15.05.2011 16:52
kaszka gryczana i ogorki kiszone do tego...mmm niebo w gebie...
Gosia32
Gosia32 13.05.2011 17:51
uwielbiam;]
szajba2 10.01.2011 15:04
takie potrawy lubię
Babciagramolka 20.12.2010 17:10
I kasza gryczna do tego
rakow2
rakow2 05.10.2010 15:47
też mi się podoba
Barbara55 22.08.2010 15:37
fajne - coś konkretnego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak