Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłążany po turecki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 2 sztuki
cebula 2 sztuki
olej 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
pomidory 2 sztuki
papryka czerwona 1/2 sztuki
papryka żółta 1/2 sztuki
ser mozarella 15 dag
pestki słonecznika 2 łyżki
sól 1 dos maku
peiprz 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłążany po turecki

Bakłażany nacieramy w poprzek tak aby utworzyć się przegródki posypujemy solą i pieprzem odstawiamy na 2 godziny posiekana cebula i czosnek posypujmey papryką i serem i pomiodry kroimy w paski w przegródki w bakłażanie wkładamy paski pomidorów papryki is e całość posypujemy pestkami słonecznika pieczemy razem z cebulą i czosnkiem w średnio nagrzanym piekarniki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 22.10.2011 08:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak