Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata z kapustą do słoików

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 kg
ogórki 1 kg
kapusta 1 kg
marchewka 1/2 kg
ząbek czosnku 2
ocet 10 % 1 szklanka
cukier 1 szklanka
sól 2 łyżeczka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata z kapustą do słoików

Kapustę i ogórki myjemy i szatkujemy. Marchewkę obieramy i trzemy na tarce z grubymi oczkami. Cebulę obieramy i kroimy w paseczki. Czosnek trzemy na tarce. Wszystkie te składniki łączymy i dodajemy sól, mieszamy i odstawiamy na całą noc. Następnego dni wylewamy powstały sok. Dodajemy cukier, pieprz, ocet, ziele angielskie i liść laurowy. Całość gotujemy chwilę, aby kapusta zmiękła. Całość wkładamy do słoików i gotujemy jeszcze przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 29.12.2011 10:40
smaczna
tomek18 29.10.2011 09:18
świetna sałatka
owocówka 25.10.2011 07:11
super
gosia47-47 23.10.2011 09:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak