Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prawdziwki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

prawdziwki
woda 3 szklanka
ocet 10 % 1 szklanka
cebula 2
sól 1 łyżka
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Prawdziwki

Przygotowujemy zalewę. Wodę mieszamy z octem, łyżką soli oraz obraną i pokrojoną w paseczki cebulą. Prawdziwki oczyszczamy i gotujemy do miękkości. Przekładamy grzyby do słoików i zalewamy zalewą. Do każdego słoika wkładamy ziele angielskie i liść laurowy. Słoiki dokładnie zakręcamy i pasteryzujemy przez około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna74 24.11.2011 14:45
fajne, ale powiedz, czy po otwarciu twoja zalewa nie robi się glutowata :)
owocówka 25.10.2011 07:11
dobre na zimę :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak