Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tureckie ciasteczka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 g
cukier 200 g
mąka 250 g
migdały w/g uznania
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Tureckie ciasteczka

Masło utrzeć na śmietanę,ucierając dalej dodawać stopniowo cukier i przesianą mąkę,gotowe ciasto rozwałkować na grubość 1 cm,pokroić na drobne kwadraciki,w środku każdego ciastka położyć obrany migdał,gotowe ciastka układać na blaszce wysmarowanej tłuszczem,piec średnio nagrzanym piekarniku na jasno złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak