Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos cebulowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4 średnie
tłuszcz 1 łyżka
cukier 1,5 łyżeczki
wywar z wloszczyzny 1,5 szklanki
sok z cytryny 0,5 sztuki
sól 1 do smaku
mąka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sos cebulowy

Obrać cebulę pokroić w pół krążki i udusić na patelni z łyżka tłuszczą nie rumienić gdy stanie się szklista przestać przez sito z mąki i tłuszcz przygotować rumianą zasmażką rozprowadzić wywarem z warzyw dodać cebulę sól cukier i sok z cytryny oraz dla zabarwienia dwie łyżki karmelu i stale mieszając zagotować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak