Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne klopsiki z soczewicy

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 25 dag
papryka 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 2-3 ząbki
szczypiorek 1/2 pęczka
jajko 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
olej do smażenia
pietruszka zielona
papryczki chili 2 szt
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne klopsiki z soczewicy

Soczewicę gotujemy do miękkości- dokładnie odcedzamy.
Na kilku łyżkach rozgrzanego oleju smażymy posiekaną cebulę, czosnek i papryki.
Warzywa mieszamy z soczewicą, posiekanym szczypiorkiem, natką i przyprawami- miksujemy za pomocą blendera- dodajemy jajko.
Jeśli masa jest zbyt mało zwarta dosypujemy bułki tartej.
Formujemy kotleciki- podsmażamy je na rozgrzanym oleju.
Podajemy z ulubionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 22.08.2013 21:21
chętnie zjem takie klopsiki
elaa 29.06.2012 08:32
to lubię
jeta72 18.05.2012 10:30
fajne
Ada-Gaba 16.04.2012 07:16
ciekawy przepis
kasienka23 08.03.2012 12:26
fajne takie klopsiki, nie robiłam nigdy ale z pewnością się skuszę
smakoszek 21.12.2011 00:21
świetne
MAR3STA 26.11.2011 22:22
ekstra pomysł
mic 18.11.2011 10:50
cudowne klopsiki, muszę przyznć ze to tez bym zjadł, zreszta ja lubie mnóstwo potraw:)
Małgosia6 14.11.2011 09:35
oryginalne klopsiki-super;]
calliope 28.10.2011 10:05
fajny przepis
Mariusz10 21.10.2011 22:34
mniam
MAR3STA 21.10.2011 22:17
super wyglądają
Natalia40 21.10.2011 19:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak