Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z golonkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 litr
kapusta 1
marchewka 2
ziemnniak 3
cebula 1
przecier pomidorowy 1 łyżka
sól
pieprz
pietruszka
kostka rosołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z golonkiem

Kapustę myjemy i szatkujemy. Ziemniaki, cebulę i marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Wszystko razem zalewamy gorącą wodą i dodajemy kostkę rosołową. Gotujemy, a następnie dodajemy łyżkę przecieru pomidorowego. Po chwili doprawiamy pieprzem i solą oraz posypujemy umytą i pokrojoną pietruszką.

Do kapuśniaka dobrze pasuje golonko lub żeberka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 15.06.2012 10:13
dawno nie jadłam:/ a szkoda
tomek18 29.10.2011 09:10
pycha
pioge7 21.10.2011 19:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak