Goloneczka

Goloneczka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

    do smazenia
  • przyprawa do wieprzowiny

    kilk lyzek
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Golonke pluczemy i wstawiamy do gotujacej sie wody z odrobina soli.Gotujemy okolo 40 minut.Nastepnie wyjmujemy,odsaczamy z wody,nacieramy przyprawa do wieprzowiny i obsmazamy na patelni z kazdej strony.Nastepnie przekladamy do naczynia zaroodpornego,podlewamy woda z gotowania, i pieczemy w piekarniku az bedzie mieciutka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Pacia

01.09.2011 19:04
lubię golonkę-ta wygląda smacznie-niestety wszystko co dobre też jest kaloryczne;) ech

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat