Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Goloneczka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka 1 sztuka
sól do smaku
olej do smażenia do smazenia
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat kilk lyzek

Przepis i sposób przygotowania na: Goloneczka

Golonke pluczemy i wstawiamy do gotujacej sie wody z odrobina soli.Gotujemy okolo 40 minut.Nastepnie wyjmujemy,odsaczamy z wody,nacieramy przyprawa do wieprzowiny i obsmazamy na patelni z kazdej strony.Nastepnie przekladamy do naczynia zaroodpornego,podlewamy woda z gotowania, i pieczemy w piekarniku az bedzie mieciutka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pacia 01.09.2011 19:04
lubię golonkę-ta wygląda smacznie-niestety wszystko co dobre też jest kaloryczne;) ech

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak