Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z ziemniakami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 2 sztuki
słonina 100 g
buraki 5 sztuk
Barszcz biały 1 szaszetka
kostka rosołowa 1 sztuka
ziele angielskie 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuki
śmietana 2 łyżki
mąka 2 łyżki
sól 1 do smaku
pieprz 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z ziemniakami

Obieramy buraki kroimy na kawałki wrzucamy do graczka z zimną wodą dodajemy kostkę rosołową i ziele angielskie oraz liść laurowy gotujemy aż buraki będą miękkie,obieramy ziemniaki gotujemy pod przykryciem słoninę kroimy i smażymy na małym ogniu gdy tłuszcz się już wytopi ze słoniny dodajemy pokrojoną cebulę i razem przysmażamy aż cebula nabierze koloru. Do barszczu dodajmy rozdrobiony barszcz biały i śmietanę i na sam koniec zagęszczamy mąką i wodą ziemniaki odcedzamy dodajemy polowe słoniny z cebulą a drugą polowe do barszczu. doprawiamy barszcz do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 21.10.2011 15:07
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak