Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidła z agrestu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

agrest 1 kg
cukier 20 dkg
woda w/g uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła z agrestu

Zupełnie dojrzały,zdrowy agrest dokładnie opłukać,osączyć,rozgnieść w naczyniu,a następnie rozgotować i gorący przetrzeć przez sito,przecier w czasie odparowywania stale mieszać,przed końcem gotowania dodać cukier 20 dkg i dogotować, następnie gorące powidła wkładać do słoików szczenie zamknąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 26.12.2011 16:34
też bardzo lubię
Magdalena1110 20.11.2011 21:10
lubię
Ewelina47 02.11.2011 07:52
musi być pyszny
MAR3STA 21.10.2011 22:09
lubię sobie wczesniej zmiksować owoce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak