Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zawijańce z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe mielone 1/2 kg
parówka 3 sztuki
jajko 1 sztuka
kajzerka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
mleko 1 szklanka
kapusta włoska 5 liści

Przepis i sposób przygotowania na: zawijańce z mięsem

liście kapusty zblanszuj we wrzątku,parówki przekrój na pół a nastepnie zwiń je w liście kapusty. Kajzerkę namocz w mleku i posiekaj drobno w kostkę.Mięso połącz z bułką,jajkiem,posiekaną cebulą przypraw solą i pieprzem.dokładnie wyrób. Masę mięsną podziel na 6 części.Każdą z nich rozpłaszcz na gruby placek i owiń w nim kapustę z parówką i dokładnie zalep.Smaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak