Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko- ostre kacze piersi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kaczki 2 nieduże pojedyncze
imbir 1 kawałek wielkości dużej łyżki
sos sojowy 1 łyżka
ocet balsamiczny 1 łyżka
miód prawdziwy 1,5 łyżki
olej 2 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko- ostre kacze piersi

Kroki postępowania

1
Imbir obieramy ze skórki, ścieramy na drobnych oczkach, dodajemy sos sojowy, ocet balsamiczny, miód, pieprz cayenne oraz olej i dokładnie łączymy wszystkie składniki.
Krok 1 - Słodko- ostre kacze piersi foto
2
Kacze piersi pozbawiamy skóry, dokładnie zalewamy marynatą i trzymamy w niej przez co najmniej 8 godzin (najlepiej do 24 godzin).
Krok 2 - Słodko- ostre kacze piersi foto
3
Piersi wkładamy do żaroodpornego naczynia, zalewamy marynatą i pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190-200 stopni (w tym czasie kilka razy przewracamy je na drugą stronę).
Krok 3 - Słodko- ostre kacze piersi foto
4
Wyciągamy piersi z piekarnika i przed krojeniem dajemy im \"odpocząć\" około 4-5 minut.
Krok 4 - Słodko- ostre kacze piersi foto
5
Piersi kroimy, wykładamy na talerz, polewamy powstałym sosem i podajemy z ulubionymi dodatkami.
Krok 5 - Słodko- ostre kacze piersi foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 14.02.2012 21:25
zapowiada się super
sylwia / sytofala 03.02.2012 19:14
uwielbiam kacze piersi :)
pacpaw 02.12.2011 22:23
kaczusie lubimy :o)
adam1f 18.11.2011 23:45
dobre
stokrotka 22.10.2011 23:13
fajny przepis
Beatris 21.10.2011 12:49
Wspaniała propozycja.
Lotar 21.10.2011 10:30
super !
Jarlin 21.10.2011 09:59
Bardzo apetycznie wyglądają !
Jarlin 21.10.2011 09:58
Bardzo apetycznie wyglądają !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak