Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolki szparagowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 50 dag
oliwa 3 łyżki
ocet winny 2 łyżki
szynka gotowana 50 dag
ząbek czosnku 1 szt
cząbru 1 łyżeczka
papryka marynowana 1 szt
jajko ugotowane na twardo 1 szt
cebula 1 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolki szparagowej

Fasolkę ugotować w lekko osolonej wodzie, osączyć i odstawić aż wystygnie, następnie pokroić w ukośne kawałki. Polać oliwą wymieszaną z octem, roztartym czosnkiem, cebulą i cząbrem. Na koniec posypać drobno posiekanym jajkiem i pokrojoną w kosteczkę szynką, przybrać paskami papryki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 26.11.2011 22:35
pycha
Justa32 25.11.2011 15:11
smaczna
LuKaSz4761 21.10.2011 10:06
Taką jaką lubisz ,dlatego jest napisane z fasolki szparagowej ;)
octo 21.10.2011 00:28
ciekawy przepis. ale polecasz do tego fasolkę szparagową żółtą czy zieloną?:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak