Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

skwarki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

smalec
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: skwarki

Boczek pokroić w paseczki, wrzucić na patelnię. Gdy są mocno tłuste smażę bez smalcu, jednak gdy boczek jest chudy dodaję odrobinę smalcu. Przyprawiam solą i pieprzem i wytapiam tłuszcz z boczku. Takie skwarki świetnie smakują z kluchami ziemniaczanymi, do okroszenia kapusty kiszonej, do pierogów, a nawet jako przekąska-jednak bardzo kaloryczna ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

octo 21.10.2011 00:30
ja też lubię do pierogów, pyzów:)
Ewa6274879 20.10.2011 23:59
fajne skwareczki, ja najbardziej lubię do pierogów :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak