Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser gouda 25dag
rokpol 5dag
serek homogenizowany 2łyżki
papryka czerwona pół strąka
szpinak gotowany 10dag
orzechy włoskie 10dag mielone
ser topiony 15dag (czosnkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada ze szpinakiem

Sery dwukrotnie zemleć i wymieszać. Na końcu porcjami dodawać serek homo. Na przezroczystej folii spozywczej ułożyć masę serową w prostokąt o grubości pół centymetra. Szpinak rozłożyć równomiernie na całej powierzchni sera. Paprykę pokroić w paski szerokości centymetra i ułożyć wzdłuż jednego boku masy serowej. Masę zwinąć w roladę, rozpoczynając od boku z papryką, w czasie zwijania oderwać folię. Roladę obtoczyć w mielonych orzechach i wstawić do lodówki. Kroić mocno schłodzoną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 22.10.2011 08:56
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak