Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z wywaru ze smażonej szynki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z mięsa 1 litr
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
mąka krupczatka 2 łyżki
woda 100 ml
Natka pietruszki suszona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z wywaru ze smażonej szynki

Do gotującego się wywaru mięsnego, dodajemy sól, pieprz oraz mąke rozmieszaną dobrze z wodą (żeby nie było grudek). Na koniec posypujemy natką pietruszki i mieszamy. Całość zagotowujemy. Polewamy na ziemniaki lub kasze jeczmienną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak