Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kergulena po portugalsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kergulena 600 g[patroszona]
krewetki 100 g
mąka 2 łyżki
migdały 30 g
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
tłuszcz do polania ryby

Przepis i sposób przygotowania na: Kergulena po portugalsku

Rybę opłukać,osuszyć,posypać przyprawami,oprószyć mąką,polać tłuszczem i podpiec w piekarniku,krewetki opłukać,włożyć do osolonej wody , ugotować i odcedzić,migdały sparzyć,obrać ze skórki,posiekać,dodać do ryby razem z krewetkami,skropić wywarem z krewetek i upiec,w czasie pieczenia polewać wytworzonym sosem,doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak