Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 szt
tłuszcz do smażenia
seler
pietruszka 2 szt
cytryna
natka pietruszki usiekana
cebula
wino białe wytrawne 1/3 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg po grecku

Pstrągi opłukać,pokroić na kawałki,obrumienić z obu stron,warzywa obrać,opłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,podsmażyć ,skropić wodą i dusić do miękkości,cytrynę opłukać,sparzyć,obrać ze skórki,pokroić w półplasterki,obłożyć pstrągi,dodać warzywa,posiekaną natkę pietruszki,wlać wino i chwilę poddusić,doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak