Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z granatem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka surowa 50 dag
granat 1 sztuka
oliwa 4 łyżki
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
orzechy 1/3 szklanki
cukier 1 łyżeczka
ocet balsamiczny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z granatem

Piersi z kurczaka pozbawiamy \"niedoskonałości\" . Smarujemy oliwą i doprawiamy bazylią oraz pieprzem i solą. Przyrządzamy panierkę. Bułkę tartą mieszamy z orzechami. Kurczaka obtaczamy w tej panierce. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą , wykładamy na nie piersi z kurczaka i zapiekamy około 25 minut w nagrzanym do 190 stopni piekarniku.W czasie, gdy kurczak się piecze, przygotowujemy sos. Wydrążamy pestki z połowy granatu i miksujemy je z octem balsamicznym oraz cukrem. Wyjmujemy gotową pierś z piekarnika, kroimy na plastry, które polewamy sosem. Posypujemy każdą porcję mięsa kilkoma ziarenkami granatu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 14.10.2012 20:53
chyba zaserwuję na dniach ;>
jasiek 06.11.2011 02:26
super wygląda
pacpaw 30.10.2011 19:19
fajny pomysł na wykorzystanie tak niedocenianego u nas owocu granatu
gottrina 21.10.2011 17:23
swietnie wyglada
IKrakowianka 20.10.2011 21:43
wow! co za ciekawe połączenie-rewelacja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak