Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgorz po rzymsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wegorz 800 g
tłuszcz do smażenia
groszek zielony 150 g
kapary 20 g
ketchup 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
wino białe 2/3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Węgorz po rzymsku

Rybę wypatroszyć ,oczyścić,opłukać,posypać przyprawami,obrumienić na tłuszczu,dodać groszek i opłukane kapary oraz przyprawy,następnie zalać winem i dusić do miękkości,doprawić,przed podaniem polać ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak