Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makrela po turecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela 4 szt
pomidory 4 szt
migdały 50 g
oliwa 2 łyżki
natka pietruszki posiekana
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek do smaku
tymianek do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makrela po turecku

Makrele przygotować,oczyścić ,wypatroszyć,opłukać,pomidory sparzyć ,obrać ze skórki,pokroić w cząstki,migdały sparzyć,obrać ze skórki i posiekać,makrele ułożyć w naczyniu żaroodpornym,obłożyć pomidorami,posypać posiekaną natką pietruszki,przyprawami ,migdałami,polać oliwą,przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 20.10.2011 18:33
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak