Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z kerguleny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 800 g[patroszona]
tłuszcz do smażenia
mąka 4 łyżki
cebula 5 szt
ketchup 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z kerguleny

Rybę opłukać,usunąć skórę i ości,lekko rozbić,formując okrągłe porcje,następnie posypać przyprawami,oprószyć mąką i smażyć z obu stron,przełożyć do naczynia żaroodpornego ,cebulę obrać,pokroić w półplasterki,usmażyć,nie rumieniąc,obłożyć steki,polać ketchupem i zapiec w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 06.12.2011 17:15
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak